کد خبر: 24   |  دفعات بازدید : 7707   |  نظرات : 0 RSS comment feed   |   نسخه چاپی   |   ارسال به دوستان

مصاحبه با ریاست محترم دانشگاه دولتی اقلید جناب آقای دکتر حیدری

15 مرداد, 1392
مصاحبه با ریاست محترم دانشگاه دولتی اقلید  جناب آقای دکتر حیدری
با عرض سلام و خسته نباشید به جنابعالی بابت زحمات و خدمات شما در عرصه مدیریت دانشگاه نوپای اقلید که از نزدیک شاهد آن هستیم و همچنین آرزوی قبولی طاعات و عبادات و تسلیت ایام شهادت حضرت امیر (ع) خواهشمندم توضیحی مختصر پیرامون نحوه تشکیل دانشگاه اقلید بیان فرمایید.

بسم الله الرحمن الرحیم – با عرض سلام و ادب و احترام خدمت همه عزیزان من هم به نوبه خودم ماه مبارک رمضان را تبریک می گویم.

دانشگاه دولتی با پیگیری جدی مردم و مسئولین و تلاش عزیزان در دور دوم سفر هیئت دولت به استان فارس تأسیس و از بهمن ماه سال 90 با پذیرش دانشجو در رشته مهندسی برق – کنترل رسماً کار خود را آغاز کرد. از آنجا که دانشگاه جایگاه قانونی مهمی در ساختار بودجه و تشکیلات دارد، با درک این موضوع از طرف مسئولین شهر، کارگروهی جهت پیگیری مسائل دانشگاه با عضویت نماینده، فرماندار، رئیس شورا و چند نفر مرتبط با موضوع تشکیل گردید. این کارگروه فعالیت دانشگاه دولتی اقلید را به طور جدی پیگیری و الحمد ا... تا الان دانشگاه با وضعیت نسبتاً خوبی به فعالیت خود ادامه می دهد.

2- حضرتعالی از چه زمانی و در چه شرایطی مدیریت دانشگاه را پذیرفتید؟

-از 16/1/91 مسئولیت پیگیری و راه اندازی دانشگاه دولتی به اینجانب محول شد.

3- با توجه با اینکه با پیگیری های جنابعالی مجوز پذیرش دانشجو در چندین رشته صادر شده است و مجموعه های فرهنگی و علمی در سطوح اساتید و دانشجویان در این مدت راه اندازی گردیده است، خواهشمندم به طور مشروح در این رابطه توضیحات لازم را بیان فرمایید.

-همانطور که همه عزیزان می دانند، دانشگاه متکی به اساتید توانمند علمی و پژوهشی است و تاسیس رشته جدید که از طریق شورای گسترش آموزش عالی صورت می پذیرد، نیاز به حداقل تعداد قابل قبولی عضو هیأت علمی دارد با تمام محدودیت ها با پیگیری های صورت گرفته چهار کد رشته در دفترچه آزمون امسال گنجانده شده است که عبارتند از : مهندسی برق کنترل – ریاضیات و کابردها – آمار و کاربردها و مهندسی منابع طبیعی . همچنین اگر دانشجویان بومی پذیرش شوند، بسیاری از کارها با سرعت بیشتری پیش خواهد رفت. تمام ساختارهای اداری، مالی، دانشجویی و فرهنگی دانشگاه دولتی اقلید از جمله معاونت ها، مدیریت ها، شورای فرهنگی،شورای مالی، شورایIT ، هیأت اجرایی جذب، تشکلهای دانشجویی، بسیج دانشجویی، بسیج اساتید، شورای صنفی، انجمن علمی دانشجویی و ... تشکیل شده که شاکله اصلی دانشگاه می باشد. تقویم آموزشی دانشگاه بر اساس مقررات آموزشی وزارت خانه، آرایش ترمی هر رشته در شورای آموزش دانشگاه تهیه و تصویب شده است. آزمایشگاه برق هم تجهیز شده است. ولی با توجه به ملاک هایی که معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای تجهیز کارگاهها و آزمایشگاهها دارد، و یکی از آنها داشتن ساختمان ملکی است، تکمیل و تجهیز کامل کارگاه ها و آزمایشگاه با کندی پیش می رود.

4- با توجه به مراحل ساخت ساختمان دانشگاه دولتی فکر می کنید این مجموعه چه زمانی به بهره برداری می رسد؟

-قرارداد ساختمان دانشگاه اقلید توسط مدیریت عمرانی دانشگاه شیراز منعقد شده است که 2500 متر زیربناست که مقرر گردیده در اردیبهشت 91 تحویل داده شود، ولی به دلیل شرایط خاص کشور علیرغم تمام پیگیری ها از طریق وزارت خانه، استانداری، دانشگاه شیراز و نماینده محترم، این امر تا به حال محقق نگردیده است. در آخرین رایزنی صورت گرفته با وزارت علوم و اخذ منابع و تزریق به پروژه و عقد قرارداد با واحد عمرانی دانشگاه شیراز و پیمانکار، مقرر گردید با اضافه کردن 1100 متر مربع به پروژه پیمانکار دوباره فعالیت خود را از سر بگیرد.

5- برنامه های آتی حضرتعالی برای توسعه کمی و کیفی دانشگاه چیست؟ و آیا فکر می کنید می توان دانشگاه دولتی اقلید را به گونه ای بنا نهاد که به بزرگترین واحد دانشگاهی شمال فارس تبدیل گردد؟

-همانطور که در پاسخ به سوالهای قلبی نیز مطرح شد، کلید توسعه دانشگاه علاوه بر منابع مالی و زیر ساختهای دیگر، جذب هیأت علمی توانمند است که این مأموریت مهم طی ابلاغی به دبیر هیأت جذب دانشگاه با تأکید بر جذب افراد ارزشی و توانمند علمی واگذار شده است والحمد ا... این امر با سرعت خوبی در حال پیگیری است و بعد از آن امیدوارم با توجه سند آمایش آموزش عالی بتوانیم مجوز کد رشته های مناسب را از دفتر شورای گسترش آموزش عالی برای دانشگاه اخذ کنیم و این پتانسیل را قطعاً داریم که به بزرگترین واحد دانشگاهی شمال فارس تبدیل شویم که در این رهگذر به همدلی و همکاری تمام مسئولین نیاز است.

6- نقش مسئولین شهرستان جهت نیل به این هدف را چقدر موثر می دانید و خواسته های مجموعه دانشگاه دولتی اقلید از مدیران شهرستان در این رابطه چیست ؟

-همانگونه که در موافقت اصولی مجوز تاسیس دانشگاه دولتی به اقلید مطرح شده است، این دانشگاه از طریق جذب سرمایه های شهرستان و استان شکل بگیرد. بنابراین موثرترین گام در پیشرفت این مجموعه دانشگاهی، همکاری موجدانه و دلسوزانه تمام ظرفیت های معنوی و اجرایی شهرستان می باشد که ضمن تشکر از تمام این عزیزان از آنجا که دانشگاه دولتی یک ظرفیت فوق العاده است که می تواند در پیشرفت منطقه و هدایت راهبردی تمام مراکز علمی منطقه موثر باشد، انتظار می رود که مسئولین به این مجموعه دانشگاهی توجه ویژه نمایند.

- از این که وقت خودتان را در اختیار ما قرار دادید و به سولات ما جواب دادید بسیار ممنون و سپاسگزاریم. اگر در پایان سخنی دارید بیان فرمایید.

- ضمن تشکر امیداورم در آینده شاهد رونق هر چه بیشتر این مجموعه دانشگاهی که محل رجوع فرهیختگان و نخبگان است باشیم.
مصاحبه با ریاست محترم دانشگاه دولتی اقلید  جناب آقای دکتر حیدری